Waarom

“I wonder if I’ve been changed in the night. Let me think. Was I the same when I got up this morning? I almost think I can remember feeling a little different. But if I’m not the same, the next question is ‘Who in the world am I?’ Ah, that’s the great puzzle!”

Aanleiding

Het idee is ontstaan tijdens een workshop hoopdance. Ik heb zelf ruim 20 jaar ervaring met theater en op en af 15 jaar ervaring met dans, waarvan de laatste jaren specifiek de buikdans. Door de jaren heen heb ik veel op het podium gestaan met verschillende uitingsvormen. Ooit begonnen bij het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) met verschillende kindermusicals en theaterklassen bij het CKE zelf en balletvoorstellingen in de stadsschouwburg, nu parktheater in Eindhoven, parallel en daarna 12 jaar meegespeeld met de Dr Ariens toneelgroep. Daar speelde ik jaarlijks mee met het wagenspel, vaak vooral Commedia Dell Arte, waarmee we met een kar rondtrokken door Eindhoven en in een week tijd 17 keer speelden op pleinen en velden. Ook verzorgden we de kerstshows voor de Rabobank. In de jaren daarna heb ik me meer gespecialiseerd in de dans, met name de buikdans. Ook daarmee heb ik meegewerkt aan verscheidene shows, waaronder Buikdans: Schakel tussen culturen in 2012 in het Pleintheater te Amsterdam. Nu wil ik deze ervaring combineren in één multidisciplinaire zaalproductie, een combinatie van buikdans, hoopdance en theater.

Doelen

Mijn doel is de veelzijdigheid te laten zien van de podiumkunst en de mogelijkheden in dans en theater. Dat buikdans veel verschillende uitingsvormen kent, dat ook hoopdance een plaats in het theater verdient en dat alles verbinding kan vinden. Ik wil het publiek kennis laten maken met deze verschillende uitingsvormen, clichés en vooroordelen doorbreken en alternatieven aandragen. En ik wil de ruimte bieden aan danseressen en artiesten die normaalgesproken niet stil zouden staan bij de mogelijkheden van een zaalproductie en ze ervaring op laten doen met de podiumkunst.

Ik wil met minimale middelen een maximale show neerzetten.

Projectbeschrijving

Het gaat om een multidisciplinair project waar theater, buikdans en hoopdance samen komen. Het verhaalt over Alice die wakker wordt in een vreemd huis. Ze wil naar buiten, maar komt er al snel achter dat het huis haar niet wil laten gaan. Ze wordt door het huis begeleid door Deur, een deur die haar van kamer naar kamer leidt. _AB10055_bewerktIn elke kamer komt Alice iets anders tegen, van dans naar dans, van wonder naar wonder, van emotie naar emotie. Alice is nieuwsgierig, maar ook wat bang. Zal het huis haar laten gaan?

– Bo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s